Ale my ciągle zapier*** No ale co będę szukał jak wiem że znajdę , no proszę dobrze wiesz że płaci się tylko za firmę a czym gorze ustrojstwo to tym go się więcej promuje dobry towar się sam w potrafi wypromować
Najśmieszniejsze jest to, że nadal nie wiadomo o jakie parametry chodzi
Jeżeli wyzwanie polega na tym, żeby znaleźć amorek o tłoczysku co najmniej 35mm i trzpieniu 18mm, to idę zmierzyć swoje żuki
ps.
A może zrobić ankietę, kto z bywalców forum używa samuraia do zapieprzania po pustyni?
Ja jestem pewien ze te amortyzatory sa lepsze od tych wszystkich z żuka sprintera itp
tylko mi sie wydaje ze samurai to dla wiekszosci użytkowników taka eko terenówka i chca jak najtaniej miec super jazdę .W innych terenówkach (patrol,defender itp) nikt nie kombinuje raczej i wkładają dedykowane . Sam mam resory ome ale z amorami jakimis po kosztach. Amortyzatory po 50 zl szybko straciły własciwosci które mialy jako nowe. Ale jeśli mam w planie przerabiac zawieszenie na sprezyny w przyszlosci to i tak trzeba bedzie amor pod sprezyne dobierac.
A takie gadanie ze nie warto płacic tyle jest wkurzajace jesli sie nie testowało,
Dla porównania : mam w rowerze zjazdowym zawieszenie za kilka tysiecy i tez czesto słysze ze ktos by tyle nie dał bo rower "na amortyzatorach " mozna za 1000 zl kupic. I tu porównywanie amorów firmowych z jakimis motanymi ma taką samą logike. Napewno nie można sie spodziewac cudów bo nie jest to fox jakis ale np ten profender czy lovells wyglądają solidnie i przynajmniej są dostosowane do zawiechy (tylko trzeba podkreslic ze samuraia z liftem a nie jakiejs zmoty mocno odbiegajacej od fabryki).
Ajajaj jakie emocje
toż jeden rzeźbi w drewnie, a drugi zbiera znaczki
nie widzę nic złego, że kolega zibi wrzucił porównanie tych 4 amorów, a nikt nie każe przecież ich kupować ;)
jakbym intensywniej używał mego samuraia i miał kasę na takie amory "pro" pewnie bym kupił sobie takie lovellsy czy profendery-wygladaja solidnie-przydaloby sie wiecej opinii uzytkownikow, ale do śmigania w niedziele wokół komina, jak to się mówi, wystarczaja mi moje vitara+sprinter, co nie znaczy z kolei, że bede udawadniał, że to najlepszy sprzet na swiecie ale taki mam, bo to byl moj swiadomy wybor, a ktos inny moze wybrac inaczej i tyle - uczmy sie pieknie różnić, jak to się mówi ostatnio chillout
pzdr
Panowie ( pań chyba tu nie ma). Ciągle nie rozumiecie sensu tematu. Ja nikogo nie chcę przekonywać do zakąłdania zamiast amorów z żuka amorów tuningowych - sam do tego dojdzie gdy wpadnie w pierwszy poślizg. Temat jest dla tych, którzy gdy w końcu przełamią myślenie i zdecydują się na amory tuningowe wiedzieli co wybrać. Bo takich danych jak tu przedstawiłem przy zakupie nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum