Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Mała ciekawostka - amortyzatory
Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2012-11-13, 19:20   

Ale my ciągle zapier*** :-D No ale co będę szukał jak wiem że znajdę , no proszę dobrze wiesz że płaci się tylko za firmę :-D a czym gorze ustrojstwo to tym go się więcej promuje dobry towar się sam w potrafi wypromować :-D

Zibi 
rozgadany
Zibi-Escape

Wysłany: 2012-11-13, 19:33   

No ależ proszę znajdź a będzie prezent. Powiedziałeś A to powiedz i B - wstaw nam tutaj linki do amortyzatorów o tych parametarch.

Nie zawsze płąci się tylko za firmę. Jako importer z wielu krajów i do wielu krajów coś o tym wiem.

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2012-11-13, 19:39   

No wysil mi parametry na PW tych amorków

kostuch 
Expert

Wysłany: 2012-11-13, 19:41   

Najśmieszniejsze jest to, że nadal nie wiadomo o jakie parametry chodzi :mrgreen:
Jeżeli wyzwanie polega na tym, żeby znaleźć amorek o tłoczysku co najmniej 35mm i trzpieniu 18mm, to idę zmierzyć swoje żuki :lol:

ps.
A może zrobić ankietę, kto z bywalców forum używa samuraia do zapieprzania po pustyni? 8-)

Zibi 
rozgadany
Zibi-Escape

Wysłany: 2012-11-13, 19:41   

są podane w tym temacie - chyba nie rzucałeś słów w ciemno. Czyżbyś dyskutował nie czytając tematu???? :mrgreen:

kostuch 
Expert

Wysłany: 2012-11-13, 20:00   

Zibi napisał/a:

Teraz o amortyzatorach powyżej żeby nie było, ze mgłą i trzeba się domyślać. Kolejność przypadkowa bowiem jestem przedstawiciele wszystkich ww. firm.

Ironman - tłoczysko 35 mm, średnica zewnętrzna 45 mm, trzpień 16 mm

Dobinsons - tłoczysko 35 mm, średnica zewnętrzna 50 mm, trzpień 16 mm

Profender - tłoczysko 35 mm, średnica zewnętrzna 56 mm, trzpień 18 mm

Lovells - tłoczysko 36 mm, srednica zewnętrzna 54 mm, trzpień 18 mm.

Zibi, wyjaśnij mi jak blondynce.
To powyżej to są parametry amortyzatorów?

Zibi 
rozgadany
Zibi-Escape

Wysłany: 2012-11-13, 20:02   

a czego nie rozumiesz? dołóż jeszcze do tego pojemność oleju, jego jakość ( fusch) i zawory.

yenko 
Specjalista
PIMP MY PEPSI RIDE

Wysłany: 2012-11-13, 20:04   

kolega przedstawiciel tych amorków nie ma łatwego życia na tym forum hehe :) parametry jak ta lala hehe :)

Zibi 
rozgadany
Zibi-Escape

Wysłany: 2012-11-13, 20:08   

szukajcie szukajcie. Przypominam - twin tube, 18 trzpień, tłok 35, średnica zewnetrzna 56 cena do 125 złotych, gwarancja 2 lata.

Smol007
rozgadany

Wysłany: 2012-11-13, 22:25   

Ja jestem pewien ze te amortyzatory sa lepsze od tych wszystkich z żuka sprintera itp
tylko mi sie wydaje ze samurai to dla wiekszosci użytkowników taka eko terenówka i chca jak najtaniej miec super jazdę .W innych terenówkach (patrol,defender itp) nikt nie kombinuje raczej i wkładają dedykowane . Sam mam resory ome ale z amorami jakimis po kosztach. Amortyzatory po 50 zl szybko straciły własciwosci które mialy jako nowe. Ale jeśli mam w planie przerabiac zawieszenie na sprezyny w przyszlosci to i tak trzeba bedzie amor pod sprezyne dobierac.

A takie gadanie ze nie warto płacic tyle jest wkurzajace jesli sie nie testowało,
Dla porównania : mam w rowerze zjazdowym zawieszenie za kilka tysiecy i tez czesto słysze ze ktos by tyle nie dał bo rower "na amortyzatorach " mozna za 1000 zl kupic. I tu porównywanie amorów firmowych z jakimis motanymi ma taką samą logike. Napewno nie można sie spodziewac cudów bo nie jest to fox jakis ale np ten profender czy lovells wyglądają solidnie i przynajmniej są dostosowane do zawiechy (tylko trzeba podkreslic ze samuraia z liftem a nie jakiejs zmoty mocno odbiegajacej od fabryki).

vsh 
rozgadany
Pikahu?

Wysłany: 2012-11-13, 23:13   

Ajajaj jakie emocje ;-)
toż jeden rzeźbi w drewnie, a drugi zbiera znaczki ;-)
nie widzę nic złego, że kolega zibi wrzucił porównanie tych 4 amorów, a nikt nie każe przecież ich kupować ;)
jakbym intensywniej używał mego samuraia i miał kasę na takie amory "pro" pewnie bym kupił sobie takie lovellsy czy profendery-wygladaja solidnie-przydaloby sie wiecej opinii uzytkownikow, ale do śmigania w niedziele wokół komina, jak to się mówi, wystarczaja mi moje vitara+sprinter, co nie znaczy z kolei, że bede udawadniał, że to najlepszy sprzet na swiecie ;-) ale taki mam, bo to byl moj swiadomy wybor, a ktos inny moze wybrac inaczej i tyle - uczmy sie pieknie różnić, jak to się mówi ostatnio ;-) chillout :-)
pzdr

Zibi 
rozgadany
Zibi-Escape

Wysłany: 2012-11-14, 07:53   

Panowie ( pań chyba tu nie ma). Ciągle nie rozumiecie sensu tematu. Ja nikogo nie chcę przekonywać do zakąłdania zamiast amorów z żuka amorów tuningowych - sam do tego dojdzie gdy wpadnie w pierwszy poślizg. Temat jest dla tych, którzy gdy w końcu przełamią myślenie i zdecydują się na amory tuningowe wiedzieli co wybrać. Bo takich danych jak tu przedstawiłem przy zakupie nie ma.

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-11-14, 11:06   

Profender robi też coilovery - 2 tyś pln, szt, myślę, że to najlepsze rozwiązanie dla malkontentów ;)

rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.

Odpowiedz do tematu