Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Strasznie cosik huczy...
miczo1 
zapaleniec

Wysłany: 2016-12-20, 08:57   

A chyba właśnie muszę zakupić, może się uda namierzyć "od strzała" kto jest winowajcą :-) widzę że śmieszne pieniądze to przyda się na przyszłość, dzięki za podpowiedź

tosiekDH 
rozgadany

Wysłany: 2016-12-20, 09:45   

Na szybko z braku stetoskopu możesz użyć dużego śrubokręta albo drewnianego trzonka od młotka, jednym końcem opierasz o skrzynkę/reduktor a drugi koniec przystawiasz do ucha, efekt ten sam - wszystko słychać [sprawdzone ;-) ]

Facebook.com/pfeoffroadpolska/

miczo1 
zapaleniec

Wysłany: 2017-01-26, 08:17   

No, wymieniłem w ciemno wałek zdawczy ze skrzyni i auto funkiel nówka.
Okazuje się że krzyżaki były jak nowe a urwał się odważnik i różnica w jeździe była kolosalna na -.

Czupur 
świeżak

Wysłany: 2017-03-01, 16:59   

Dzień dobry wszystkim. Dołączę się do tematu. Tez mi wyje i tez nie wiem co. Stawiałem na skrzynię, ale wymiana nic nie zmieniła. Po za zawartością portfela ;) Jeden mechanik obstawia reduktor, drugi tylny most. Na neutralu względna cisza (Sami nie ma tapicerki, wiec zawsze jest głośno :mrgreen: ), podczas jazdy wyje na każdym biegu ale tylko pod obciążeniem. Po zdjęciu nogi z gazu cichnie. Zgodnie z Waszymi sugestiami zamierzam odpiąć tylny most. Trochę przerażają mnie ceny mostów, stad pytanie co konkretnie może w nim wyć i czy jest sens w nim grzebać, czy można kupić "flaki" z mostu? Szukałem w necie ale tylko kompletne mosty są. Jakieś rady dla świeżaka? :)

Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2017-03-01, 18:43   

Przecież wycie redaktora można odróżnić od wycia tylnego mostu bez większego problemu

zbuj_12 
stały bywalec

Wysłany: 2017-03-01, 19:25   

po poszczeniu gazu przestaje wyć jeśli tak to reduktor u mnie tak było

Zawias 
Expert

Wysłany: 2017-03-01, 19:44   

Przy moście też tak jest.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2017-03-01, 21:44   

hmm u mnie podobnie reduktor reagował, ponoć wytarty wałek pośredni dawał taki efekt.

Tutaj poprosiłem mamę, żeby opisała jak to było przed naprawą, u Ciebie też tak jest? klik

miczo1 
zapaleniec

Wysłany: 2017-03-01, 23:21   

Czupur napisał/a:
Dzień dobry wszystkim. Dołączę się do tematu. Tez mi wyje i tez nie wiem co. Stawiałem na skrzynię, ale wymiana nic nie zmieniła. Po za zawartością portfela ;) Jeden mechanik obstawia reduktor, drugi tylny most. Na neutralu względna cisza (Sami nie ma tapicerki, wiec zawsze jest głośno :mrgreen: ), podczas jazdy wyje na każdym biegu ale tylko pod obciążeniem. Po zdjęciu nogi z gazu cichnie. Zgodnie z Waszymi sugestiami zamierzam odpiąć tylny most. Trochę przerażają mnie ceny mostów, stad pytanie co konkretnie może w nim wyć i czy jest sens w nim grzebać, czy można kupić "flaki" z mostu? Szukałem w necie ale tylko kompletne mosty są. Jakieś rady dla świeżaka? :)

Podmień wałek krótki na próbę, miałem te same objawy, z tym że u mnie wyło na reduktorze na N przy obrotach powyżej 3 tys. Odkręć też tylni wał na próbę, to 5 minut roboty w warsztacie, wrzuć 4H i się przejedź zobacz czy jest różnica

Odpowiedz do tematu